top of page

Tran for liten, og tran for stor

Jeg vil slå et slag for dette forhatte kosttilskuddet; Tran! Mange rynker på nesa når jeg nevner det, men Tran med sitron er ikke så ille som man tror. Og fordelene ved å ta tran er så mange, at jeg velger å fortsette og snakke om det.

I flere år har jeg slitt med litt forhøyede triglyserider TG (fettstoffer i blodet). Problemet med for mye av TG er at overskuddet av restpartiklene vil kunne avleires i blodåreveggen og øke risikoen for å utvikle hjerte- og karsykdommer. Dette er spesielt viktig å ta hensyn til for personer med diabetes, men er heller ikke gunstig for noen.


Jeg tenkte jeg skulle gjøre et forsøk, og tok regelmessig tran i nesten ett år, da var verdiene nede på anbefalt nivå. Det funket!


De fleste av oss spiser for lite fisk, og det gjør at man får for lite av viktige næringsstoffer som vitamin D og omega 3 fettsyrer. Men hvis du tar tran hver dag, er du på den sikre siden.Comments


bottom of page