top of page

Ned i vekt?

Oppdatert: 11. jan. 2021

Januar, nytt år og nye muligheter. Mange har som mål å gå ned i vekt før sommeren. Har du samme målet? Eller har du som mål å bli litt sunnere? Personlig syns jeg det er viktig å tenke på hva formålet med vektnedgangen er. Selv har jeg vært en jojo-slanker i mange år, til jeg fikk diagnosen diabetes type 2. Da endret målet seg til å gjelde en sunnere kropp, og ikke en bikinikropp (som jeg egentlig ikke har hatt siden ungdomsskolen).

Ett råd jeg kan starte med; glem sommerkroppen 2021, og fokuser på en kropp som forteller deg at den har det bra. Det viktigste er å finne en livsstil som passer ditt liv.


Jeg får stadig spørsmål om hva man skal spise for å gå ned i vekt. Det er litt vanskelig å gi konkrete råd uten en samtale, fordi vi mennesker er så forskjellige. Det jeg pleier å si, er "tenk råvarebasert kosthold, og ikke ferdigmat". Altså lag mat fra bunnen av, bruk grønnsaker, fisk, kylling og kjøtt som ser ut som det de er, og ikke i former og poser.

Noen konkrete råd kan man jo gi, som; pass på hvitt sukker og reduser inntaket av raske karbohydrater. Disse gjøres jo om til sukker i tarmen din, og blir det for mye, lagres dette i fettreservene til dårligere tider. Et annet råd er; spis når du er sulten, og da mener jeg sulten. Mange tror at man må spise ofte for at forbrenningen skal opprettholdes, men det er ikke nødvendig, kroppen vår er flink den, den forbrenner uansett.

Til slutt må jeg nevne fysisk hverdagsaktivitet. Og da mener jeg ikke at du må ut å løpe mange kilometer, eller drive styrketrening så svetten spruter, men vær i bevegelse. Ta på deg gode sko, gå hjemmefra i 10-15 min, og gå hjem igjen. Bli med barna i akebakken, på tur i skogen, sykkelturer etc. Det skader ikke om du legger inn noen øvelser for å styrke store muskelgrupper heller. Ta noen runder med knebøy, utfall, push-ups enten på turen eller når du kommer hjem.


Lurer du på hvordan du skal gjennomføre endringer, ta kontakt så kan jeg hjelpe deg.

Comments


bottom of page