top of page

Snop og snacks

Hvis noen sa til meg at jeg ikke kan spise snacks i helgen, ville jeg ha gått bananas. Jeg vet at jeg ikke skal spise posevis med potetgull, men noe må jeg ha. Her er noen forslag til helgekos med litt bedre samvittighet.


Hjemmelaget chips er mye bedre enn den kjøpte, i og med at du bruker rene råvarer og det ikke er tilsatt mye rart.

Hjemmelaget chips:

Skjær potetene i tynne skiver, gjerne med en mandolin. Ha de i en bolle med kaldt vann. La det stå i 20-30 min, da får du ut mye av stivelsen. Sett stekeovnen på 180 grader. Hell av vannet, ha i et par ss olivenolje. Ha potetskivene på et stekebrett med bakepapir. Krydre, og stek i ca 10-12 min. Er det veldig tynne skiver, følg med så de ikke blir så brune. Sett ned ovnen til ca 120 grader, stek videre til de blir sprø. (Bildet er av jordskokkchips)

Som jeg har nevnt før, syns jeg det er godt med noe til kaffen, og jeg har funnet flere oppskrifter som jeg har endret litt på og gjort blodsukkervennlig og mer naturlig. En av favorittene er "snickers". Ikke veldig vanskelig å lage, og mye sunnere.


Oppskrift snickers:

Dadler

Mørk sjokolade min. 70%

Økologisk peanøttsmør

Salte peanøtter


Smelt sjokoladen i vannbad. I mens tar du ut steinen i dadlene. Stapp inn litt peanøttsmør og et par peanøtter. Når sjokoladen er smeltet, dypp dadlene godt, og legg de på et bakepapir. La de stå i kjøleskapet til de har stivnet. Del de i passende biter og legg i et glass. Jeg oppbevarer de i kjøleskapet.

Alternativ snacks:

Oppkuttede grønnsaker med dipp og kanskje litt ost.

Rist nøtter i en tørr stekepanne, og krydre med det du liker.
Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page