top of page

O Jul med din glede

Julen nærmer seg med stormskritt, og med det mange fristelser. For de fleste er julen liksom synonymt med god mat, kaker og kos. Og det er jeg enig i, jeg trenger bare å forberede meg litt sånn at jeg kan ta noen smarte valg også, og da kanskje slipper at så mange kilo legger seg på.

Start planleggingen nå, med tanke på hva slags julekaker du skal ha. Kanskje det er en ide å lage et par sunnere alternativer?

Oppskrift til nøtteroser/kaker:

Til ca 15-18 stk

100 gr hasselnøtter og mandler

1 eggehvite

30 gr Finesse bakesukker

evnt. litt hakket sjokolade (min 70%)


Start med å male nøttene, gjerne litt grovt. Smelt smøret. Pisk eggehvite stiv (marengs). Ha i sukkeret, og pisk litt til. Vend inn nøtter og evnt. sjokolade. Bland godt. Sett i kjøleskapet med plast/lokk over.

Sett ovnen på ca 160 grader. Form små boller av deigen og plasser på et bakepapirkledd stekebrett. Plasser/press en hasselnøtt på hver kake. Stek i ca 10-15 min (kommer an på ovnen din) til de er gyldne.


Konfektkuler

2,5 dl dadler

2,5 dl valnøtter, grovhakket

100 mørk sjokolade (min. 70%)


Ta ut stenen i dadlene, og del de i biter. La de ligge i bløt noen timer. Sil av vannet og ha de sammen med nøttene i en foodprocessor. Kjør til en grøt. Skrap ut og ha i en bolle, og sett den i kjøleskap en times tid. Rull små boller. Smelt sjokoladen i vannbad og dypp bollene i sjokolade. Sett på et brett med bakepapir, gjerne i kjøleskap til de stivner.


Nøttesjokolade med et dryss av havsalt

Smelt mørk sjokolade i vannbad og bland inn nøtter du liker. Kombiner gjerne med pistasj, hasselnøtt og valnøtter. Bre blandingen på et brett med bakepapir og dryss litt havsalt over. Sett i kjøleskap til den stivner, og hakk opp i passende biter.


Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page