top of page

Grillsesongen er i gang!

Det er en deilig tid vi har foran oss, og mange har startet grillsesongen. Men hvordan skal man kombinere grilling med en sunt kosthold? For mange er grilling

synonymt med "junk food", men det behøver ikke være det. Det er mye du kan grille som både er godt og sunt. Grillede grønnsaker gir en kjempegod smak. Pensle med en god olje (helst hjemmelaget). Det går også an å grille både fisk og kylling, det må ikke være pølser og burger. Eventuelt bytt ut pølsebrød og hamburgerbrød med salat, eller sleng kokte poteter og asparges på grillen. Lag din egen dressing. Trenger ikke være vanskeligere enn å tilsette litt salt, pepper, paprika- og chilipulver og en liten skje med sennep i rømmen. Bruk olivenolje tilsatt en skvis sitron, presset hvitløk og chili i biter. Gjør litt research og søk på nett etter sunne varianter på grillen. Finnes masse tips til oppskrifter på nett.

Ellers; nyt våren og kos deg med grillingen.


Grillet kyllingspyd med masse grønnsaker

Kyllingfile (ca 1 filet pr pers) i terninger

1 squash, i halve skiver

1 løk, i båter

2 paprika, i biter

1 boks minimais


Marinade:

4 fedd hvitløk

1 chilli, hakket

2 ss soyasaus

2-3 ss olivenolje

Salt og pepper


Start med å legge kyllingen i marinaden. Bruk en brødpose og ha kyllingen i, hell over marinaden og klem litt rundt så alle bitene får litt marinade på seg. Legg til side mens du gjør klart det andre og starter opp grillen. Kan også lages dagen i forveien. Oppbevar da i kjøleskapet.

Del opp grønnsakene, og tre kylling og grønnsaker annenhver gang på grillspyd. Grilles først noen min på direkte varme. Snu de så du får en fin stekeskorpe over hele, legg de deretter på indirekte varme og grill de til kyllingen er gjennomstekt.

Server med en blandet salat og hjemmelaget dressing. Du kan også grille opp noen poteter eller asparges å ha ved siden av.


Hjemmelaget hamburger er heller ingen hokuspokus. Du blander fort kjøttdeig med ett egg, salt, pepper og litt Worcestersaus. Form deigen til boller, og trykk de ned til ca 1 1/2 cm. Grill på direkte varme et par min på begge sider. Legg de på indirekte varme, legg på lokk og grill 2-4 min til (avhenger av tykkelsen og hvor gjennomstekt du vil ha de). Ønsker du fremdeles vektnedgang eller en stabil vekt, anbefaler jeg å droppe burgerbrødet og pommesfrites, og heller ha en god salat til, og grillede grønnsaker. Eventuelt er det mulig å lage hjemmelaget brød, men det kreves litt mer jobb.
Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page