top of page

Jeg vil slå et slag for råvarene våre!

Vi omgir oss med lassevis av ferdigproduserte matvarer, og det er sikkert en kjærkommen gave til hundrevis av familier som sliter med å få tiden til å strekke til. Men det er verdt å tenke på hva disse egentlig inneholder, og hvordan de er produsert.


"Lage mat fra bunnen av"... det høres ut som et prosjekt man venter til helgen med å gjøre. Men det tar i grunnen ikke lengre tid enn å lage/varme noe man har kjøpt ferdig. Ta for eksempel fiskepinner, det pleier å være en slager hos barnefamiliene. Fiskepinnene du kjøper ferdig i butikken er sannsynligvis merket med nøkkelhullet, som forteller oss at produktet er sunt, men er den det? Du vet da at det er mindre sukker, mindre salt og mindre fett, ellers vet du ikke så mye om hvordan produktet er blitt til. Lager du fiskepinnene dine selv, vet du hva de inneholder og de smaker faktisk veldig mye bedre.


Jeg vet at mange ser på matlaging som et nødvendig onde, og som stjeler tid fra hverdagssysler. Men hvis man tar et par minutter og ser på hvordan overvekt og livsstilssykdommer øker, så kan det være en ide å gi maten en litt større rolle i livet. Det skal ikke så mye til, litt planlegging bare og gi det en sjanse.


Jeg skal legge ut flere oppskrifter som er enkle og gode, og som heller ikke tar veldig mye lengre tid enn vanlig.

Comments


bottom of page